luni, 17 noiembrie 2014

Sfântul Ioan Gură de Aur, cinstit în Parohia Andrieşeni

 Preoţii din Cercul pastoral-misionar numărul 9 al Protopopiatului Iaşi 1 l-au serbat în mod deosebit pe Sfântul Ioan Gură de Aur joi, 13 noiembrie 2014. Cu acest prilej a fost săvârşită Sfânta Liturghie în paraclisul Parohiei Andrieşeni. Zeci de copii de la grădiniţa şi de la şcoala din localitate au venit la biserică pentru a se împărtăşi.

O zi obişnuită din săptămână a fost prilej de sărbătoare pentru enoriaşii Parohiei Andrieşeni din Protopopiatul Iaşi 1. Aceasta pentru că preoţii din Cercul pastoral-misionar numărul 9 s-au întâlnit în rugăciune în cinstea Sfântului Ioan Gură de Aur, pomenit de Biserica noastră pe 13 noiembrie. În cadrul Sfintei Liturghii, oficiată de soborul preoţilor, copiii de la grădiniţa şi de la şcoala din localitate s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Părintele Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iaşi 1, a apreciat că enoriaşii din Andrieşeni au lăsat treburile gospodăreşti pentru a veni la sfânta biserică. Părintele Constantin Ulman de la Parohia Fântânele a prezentat la final un referat dedicat Anului omagial euharistic. Expunerea temei, deosebit de bine pregătită, a fost urmată de cuvântul părintelui Toma Gradinaciuc, care a venit cu unele completări. „Când primim Sfânta Împărtăşanie, să ne apropiem cu inima deschisă. Aceasta pentru că nu primim pâine şi vin, ci pe Însuşi Mântuitorul Hristos. Sunt încredinţat că frăţiile voastre vă spovediţi şi vă împărtăşiţi nu doar în posturi, ci şi în celelalte perioade ale anului. Este foarte important să ne spovedim şi să ne recunoaştem păcatele, pentru ca Mântuitorul Hristos să ni le ierte. Să ne străduim pentru a ne împărtăşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos, pentru că El a venit în lume şi S-a jertfit pentru noi ca să ne slobozească din păcat şi din moarte“, a remarcat pr. protopop Toma Gradinaciuc, care a transmis cu acest prilej binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Dascălii de la şcoala din Andrieşeni, apropiaţi de Biserică

„IPS Teofan se bucură când preoţii şi credincioşii se întâlnesc în rugăciune, străduindu-se să meargă pe drumul cel bun al mântuirii. Felicităm pe părintele Mihăiţă pentru lucrarea pastoral-misionară deosebită pe care o desfăşoară împreună cu enoriaşii acestei parohii. De fiecare dată când vin aici, observ că lucrările de consolidare a bisericii parohiale avansează. Nădăjduim ca această lucrare să se desăvârşească printr-o slujbă de sfinţire frumoasă“, a adăugat pr. protopop Toma Gradinaciuc. Părintele paroh Mihai Cepeliuc a mulţumit părintelui protopop şi preoţilor din cercul pastoral pentru că s-au rugat împreună, precum şi copiilor de la grădiniţa şi şcoala din localitate pentru că au fost prezenţi la slujbă, alături de cadrele didactice. „Parohia noastră are încheiat un parteneriat cu şcoala din localitate. Dascălii de la şcoala din Andrieşeni răspund mereu chemării Bisericii, fiind prezenţi la Sfânta Liturghie în duminici şi sărbători. Să dea Bunul Dumnezeu să ne reîntâlnim cu prilejul unor evenimente la fel de frumoase. Preacucernice părinte protopop Toma Gradinaciuc, vă rugăm să-l asiguraţi pe Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan că ne facem datoria atât cât putem“, s-a exprimat pr. paroh Mihai Cepeliuc, care a amintit apoi câteva din activităţile frumoase care se desfăşoară pe perioada anului în parohia pe care Dumnezeu i-a încredinţat-o spre păstorire prin binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist.

Niciun comentariu: