joi, 11 noiembrie 2010

Lăcaş de rugăciune la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“

Capela "Sfinţii Arhangheli" din incinta Colegiului Tehnic "Mihail Sturdza" din Iaşi a fost sfinţită marţi seara de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan. Cu acest prilej a fost inaugurată şi activitatea Centrului zonal "Socola-Bucium" al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Iaşi.

Membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Iaşi au, de marţi seara, un lăcaş de rugăciune. Slujba târnosirii a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cuvântul de bun venit, prof. Ştefan Chichirău, directorul Colegiului Tehnic "Mihail Sturdza" din Iaşi, a mulţumit Înalt Preasfinţitului Teofan pentru că venit să binecuvinteze Capela "Sfinţii Arhangheli", amintind de proiectul derulat de şcoala pe care o conduce în parteneriat cu ATOR, filiala Iaşi. "Colegiul nostru a pus la dispoziţie un sediu ATOR - filiala Iaşi în Căminul C1 şi un alt spaţiu pentru capela aceasta", a spus prof. Ştefan Chichirău.

Ateliere de muzică, teatru, literatură, sport, dans, sub îndrumarea ATOR

Părintele Mitropolit Teofan şi-a exprimat nădejdea că sfântul lăcaş al Colegiului Tehnic "Mihail Sturdza" din Iaşi va fi spaţiu de linişte în care să intre atât elevii, cât şi profesorii, mulţumind conducerii colegiului pentru că a oferit cele două spaţii. Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a amintit că în cadrul conferinţelor semestriale de toamnă ale preoţilor din cele 12 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor s-a discutat tema "Biserica, spaţiul bucuriei şi al libertăţii tinerilor". Pornind de la acest titlu, IPS Teofan a vorbit despre bucuria şi libertatea pe care le pot dobândi, în Biserică, tinerii din zilele noastre. Prof. Ştefan Chichirău, directorul Colegiului Tehnic "Mihail Sturdza" din Iaşi, domnul Ioan Constantinescu, familia Adrian şi Geta şi Marcu au primit din partea IPS Părinte Mitropolit Teofan Distincţia de Vrednicie "Ştefan cel Mare şi Sfânt". Iulia Vrânceanu şi Rodica Chiriac au primit câte o icoană cu Sfânta Parascheva. La final, Părintele Mitropolit Teofan a inaugurat activitatea Centrului zonal "Socola-Bucium" al ATOR Iaşi. Aici vor avea loc activităţi diverse în care vor fi implicaţi tineri de la opt licee aflate în zona Bularga-Socola din municipiul Iaşi. Activitatea centrului se derulează sub îndrumarea ATOR - filiala Iaşi şi a început din această săptămână. S-au format ateliere (muzică, teatru, literatură, sport, dans etc.) care se vor derula în spaţiile puse la dispoziţie de Colegiul "Mihail Sturdza". La eveniment au participat numeroşi elevi şi profesori de la liceul amintit, dar şi de la alte unităţi de învăţământ din zonă şi credincioşi.

Niciun comentariu: