joi, 17 decembrie 2015

Activitate social-caritativă la Spitalul Municipal din Dorohoi

 Copiii din secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Dorohoi, alături de personalul medical, au avut prilejul de a primi în suflet colindul sfânt şi bun de la Grupul vocal instrumental „Symbol“. Manifestarea este una din activităţile frumoase ale Bisericii în instituţia spitalicească din Dorohoi. 

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, în secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Dorohoi a avut loc marţi, 15 decembrie 2015, un concert de colinde susţinut de Grupul vocal instrumental „Symbol“, condus de profesorul Daniel Hariga. Copiii au adus vestea Naşterii Domnului, bucurându-i pe cei care în această perioadă sunt internaţi în această secţie a spitalului, cât şi pe însoţitorii lor. Au participat: medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar, printre aceştia numărându-se dr. Cristian Perianu, şef de secţie, şi dr. Sabin Boariu, director medical al spitalului. „Sufletul întregii activităţi culturale şi social-caritative a fost asistentul social Adriana Apetrei şi psihologul Simona Anton, care din diferite sponsorizări şi donaţii au oferit copiilor pacheţele cu dulciuri, fructe şi alte cadouri. Din partea Centrului eparhial Iaşi au fost oferite cărticele de rugăciune copiilor internaţi şi calendare personalului medical. Protopopiatul Dorohoi, prin părintele Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, a oferit colăcei colindătorilor şi celor colindaţi. Gazdele au oferit dulciuri, apă minerală, sucuri, cornuleţe şi plăcinte. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această activitate, personalului medical care a găzduit aceşti frumoşi colindători, totodată, preoţilor şi profesorilor însoţitori de la Seminarul «Sfântul Ioan Iacob» din Dorohoi“, s-a exprimat preotul Theodor Gheorghe Ciurariu, misionar de caritate la Spitalul Municipal Dorohoi.

Concert de colinde la Deleni

La Căminul cultural „Alexandru Tănase“ din Deleni a avut loc marţi, 15 decembrie 2015, concertul de colinde „Deschide uşa, creştine!“. Evenimentul a fost organizat de Consiliul local Deleni şi de Primăria Deleni, în parteneriat cu Parohia Poiana Deleni. Au concertat elevii de la Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Botoşani, Corala preoţească „Potirul“ a Protopopiatului Hârlău, Grupul vocal „Muguri de stejar“ din Deleni şi Ansamblul „Coroghiasca“ din Deleni. „Atmosfera a fost una de sărbătoare, mai mulţi invitaţi de marcă fiind prezenţi în sală. În acelaşi timp, grupurile au fost aplaudate şi premiate de către autorităţile locale“, a relatat preotul Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău

Niciun comentariu: