sâmbătă, 17 august 2013

Gala Serviciilor Social-Filantropice, în Eparhia Romanului şi Bacăului

La Roman a avut loc joi, 15 august 2013, Gala Serviciilor Social-Filantropice, în prezenţa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul. În cadrul evenimentului au fost oferite distincţii asociaţiilor implicate în oferirea de ajutor material şi spiritual celor nevoiaşi şi suferinzi. 
 
Reprezentanţii asociaţiilor şi fundaţiilor implicate în oferirea de ajutor material şi spiritual celor nevoiaşi şi suferinzi au fost recompensaţi joi, 15 august 2013, de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului. Diplomele şi distincţiile de vrednicie s-au acordat în cadrul primei Gale a Serviciilor Social-Filantropice organizate în eparhie prin intermediul Sectorului social-filantropic şi misionar al Eparhiei Romanului şi Bacăului. „Întâlnirea festivă de joi, o premieră şi un eveniment unic în felul său, a constituit o zi de sărbătoare pentru toţi furnizorii de servicii sociale din eparhie, membrii, parteneri, colaboratori şi susţinători ai activităţilor sociale. Într-o atmosferă distinsă, pe parcursul a peste trei ore, au fost prezentate asociaţiile şi fundaţiile care oferă servicii sociale sub patronajul spiritual al Eparhiei Romanului şi Bacăului, precum şi activităţile sociale desfăşurate în parohii şi mănăstiri. Cu ocazia galei a fost vizionat şi filmul documentar realizat de Sectorul social-filantropic al Eparhiei Romanului şi Bacăului în care sunt evidenţiate cele mai reprezentative servicii, după care au fost înmânate premii de onoare şi distincţii de vrednicie“, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

„Programele sociale s-au dezvoltat în eparhia noastră“

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul i-a îndemnat pe cei prezenţi să ceară ajutorul de la semenii lor pentru cei aflaţi în necazuri şi în nevoi. „Dacă veţi merge în numele Mântuitorului Hristos, veţi şti că El înmoaie inima celor care sunt mai puţin milostivi. Domnul Hristos ne spune în Evanghelia după Ioan: «În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea». Trebuie să căutăm în primul rând să-i îmbogăţim spiritual pe cei aflaţi în nevoi. Vom vedea că Dumnezeu ne va inspira pentru a găsi posibilităţi ca să continuăm lucrarea noastră mai departe“, a spus Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului, care l-a felicitat pe pr. Eugen-Ciprian Ciuche, consilier la Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pentru organizarea evenimentului de la Roman, menţionând că în cadrul galei s-a arătat rodul ostenelilor pe care „Dumnezeu le-a făcut prin mâinile noastre“. „Programele sociale s-au dezvoltat în eparhia noastră, astfel că putem spune că cetatea este întărită. Dacă cetatea este întărită, războiul nevăzut este pe măsură. Putem birui lumea nu prin ceea ce facem, ci prin ceea ce suntem“, a adăugat PS Ioachim Băcăuanul. Gala Serviciilor Sociale, la care au luat parte şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale, judeţene şi locale, s-a încheiat cu un moment muzical interpretat de preot Iulian Muşat. La final, participanţii au primit catalogul de prezentare a serviciilor sociale intitulat „Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului - Ortodoxie şi Filantropie“. „Acest eveniment marchează finalul implementării Proiectului FORTE - Formare Trainică pentru Parteneriat Social, proiect început în anul 2010, care a contribuit la planificarea strategică a domeniului social al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului“, a amintit pr. Constantin Gherasim.

Niciun comentariu: