vineri, 13 noiembrie 2009

„Organizatorii TOB nu-şi dezmint calităţile“ nici în cel de-al treilea an la Iaşi

La Centrul de Conferinţe „Providenţa“ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a avut loc ieri, 12 noiembrie 2009, deschiderea oficială a Târgului internaţional de veşminte, icoane, cărţi şi Obiecte Bisericeşti (TOB). Începând cu ora 11:00 a avut loc o slujbă de binecuvântare pentru cei prezenţi. La târg, din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sunt prezente Librăriile mitropolitane „Sf. Cuv. Parascheva“, Editura Doxologia, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“ din Iaşi şi Grădiniţa „Buna Vestire“.

În cuvântul de bun venit, Andrei Epure, PR manager al TOB, a mulţumit expozanţilor şi vizitatorilor pentru prezenţă, invitându-i în acelaşi timp să participe la slujba de binecuvântare cu prilejul deschiderii oficiale a Târgului internaţional de veşminte, icoane, cărţi şi Obiecte Bisericeşti care a fost săvârşită de pr. Iulian Necula, consilier în Sectorul economic-financiar al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi de pr. Ciprian Roată, directorul Librăriilor mitropolitane „Sf. Cuv. Parascheva“. La finalul slujbei, părintele Iulian Necula a transmis binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru ca activitatea din cadrul TOB să se desfăşoare spre folosul tuturor. „Parohiile din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au ocazia prin acest târg să să fie dotate cu obiecte de cult frumoase şi mai ales necesare. Credincioşii pot vedea aici ce înseamnă cultura religioasă care se manifestă prin obiectele de cult şi prin cartea religioasă“, a spus pr. Iulian Necula. A urmat cuvântul viceprimarului municipiului Iaşi, Romeo Olteanu, care a remarcat faptul că TOB este un semn al implicării Bisericii în mediul social, felicitându-i în acelaşi timp pe organizatori, „care nu-şi dezmint calităţile“.

Oferte din partea firmelor specializate

TOB este organizat a treia oară la Iaşi, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, şi îl are ca ocrotitor pe Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava. Librăriile mitropolitane „Sf. Cuv. Parascheva“ ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au expus la acest târg podoabe bisericeşti, veşminte, obiecte de cult, artă bisericească, icoane, policandre, clopote, cărţi etc. De asemenea, a mai fost amenajat un stand al Grădiniţei „Buna Vestire“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi unul pentru Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“. Aflată pentru prima dată în cadrul TOB, Mănăstirea Copou - Podgorii a expus spre vânzare veşminte preoţeşti. Preoţii sau credincioşii interesaţi pot analiza ofertele firmelor de turnătorie şi manufactură, ale atelierelor de icoane şi materiale pentru pictură sau ale celor care produc vitralii şi mozaicuri religioase. Sculptori de catapetesme şi de mobilier bisericesc, producători şi importatori de obiecte bisericeşti, precum şi constructori de lăcaşuri sfinte pot fi găsiţi în cadrul TOB. Târgul este organizat de Media Scai, agenţie de relaţii publice, publicitate şi management cultural, care împreună cu firma Atou din Grecia formează un consorţiu. Echipa Media Scai este formată din tineri specialişti în comunicare şi are ca scop promovarea şi susţinerea valorilor creştine. Media Scai, agenţie de comunicare, relaţii publice şi management cultural, organizează târguri şi expoziţii de specialitate şi evenimente şi se preocupă şi de relaţii publice (PR) pentru mediul bisericesc, cum ar fi broşuri, CD-uri, fotografii, pliante, reclame, cărţi de vizită.

Niciun comentariu: